КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

Із сесійної зали

Дата: 17.03.2021 09:15
Кількість переглядів: 1432

Фото без опису

Більше тридцяти питань розглянули депутати в ході засідання чергової 7 сесії Краснопільської сільської ради 8 скликання. Віднині, за рішенням депутатів, в Кивачівці, Миткові, Михайлівці, Тополівці, Грузькому, Нараївці, Тишківці будуть утворені віддалені робочі місця, в Гранові - територіального підрозділу ЦНАП виконкому Краснопільської сільської ради. Таке рішення сприятиме покращенню якості та наближенню адмінпослуг для жителів громади.
Прийнято ряд рішень щодо навчально-виховних закладів громади: відповідно до норм чинного законодавства перейменовано дошкільний заклад та затверджено Статут Кивачівського ЗДО «Сонечко», внесено зміни до штатного розпису КУ з фінансово-господарського обслуговування закладів освіти Краснопільської сільської ради, ввівши посаду спеціаліста із публічних закупівель; затвердили Положення про проведення конкурсного відбору та порядок призначення на посаду керівника закладу загальної середньої освіти. 
Рішенням депутатів створено Службу у справах дітей, сім‘ї та молоді Краснопільської сільської ради зі статусом юридичної особи, затверджено Положення про Службу, котрій буде надано ширші повноваження у сфері соціальних послуг.
Депутати проголосували за клопотання до Міністерства культури та інформації України щодо реорганізації закладів культури. Планується, що після отримання позитивного висновку від Міністерства,  на базі нині діючих закладів культури буде створено Центри культури та дозвілля, котрі надаватимуть послуги населенню у зовсім іншому, сучасному форматі. 
Прийнято рішення про створення КНП «Центр первинної медики-санітарної допомоги Краснопільської сільської ради» та затверджено Статут КНП. Базою для нього стане Амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Гранів. Тож ще одним рішенням депутати затвердили проектно-кошторисну документацію на її капітальний ремонт. Розробляється проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт і Краснопільської амбулаторії. На сьогодні практично вирішено кадрове питання щодо керівника КНП. Це людина з великим досвідом роботи в галузі медицини. Її головним робочим місцем буде Михайлівський ФАП, оскільки там дуже нагальною є потреба в сімейному лікареві. Але під її керівництвом працюватимуть всі медичні заклади громади. 
Свою згоду більшістю голосів депутати надали на укладання договору фінансового лізингу щодо закупівлі автомобіля для сільської ради. Громада збільшилась, тож потреби в переїздах між селами, вирішення питань громади в області теж зросли. Виходячи із невеликих фінансових можливостей громади, оптимальним варіантом купівлі авто є саме лізинг. Загальна вартість автомобіля - в межах 600 тис. грн. Перший внесок становитиме 50%, лізингові умови - в середньому 15 тис. грн оплати щомісяця впродовж двох років. 
Придбання автомобіля здійснюватиметься відповідно до норм Закону України «Про публічні закупівлі». 
1 138 506 гривень депутати спрямували на нагальні потреби громади у вигляді субвенцій, трансфертів із вільного залишку бюджету. Це кошти на фінансування трудових архівів Гайсинській і Теплицькій ТГ, управлінню соціального захисту Гайсинської РДА для надання соціальних послуг окремим категоріям громадян, проведення ремонту будинку для сімейного лікаря, виплату заробітної плати працівникам культури, виготовлення ПКД на комунальні приміщення, де передбачено ремонтні роботи. 
В планах Краснопільської сільської ради - участь в обласному конкурсі територіальних громад «Комфортні громади», для якого підготували чотири проекти: 
- «Формування спроможної мережі для надання первинної медичної допомоги Краснопільської сільської ради», загальною вартістю 500 тис. грн, 200 з яких - кошти сільського бюджету;
- « Встановлення камер та створення мережі вуличного спостереження для безпеки жителів Краснопільської територіальної громади» ( 250 тис. грн - 50 тис. з місцевого бюджету;
- «Освітлення вулиць Молодіжна та Партизанська в с. Михайлівка» (150 тис. грн - 50 тис. з місцевого бюджету);
- «Територія дозвілля «Вільний простір» - переобладнання Кивачівської сільської бібліотеки» (загальна вартість проекту 200 тис. грн, 30 з яких - кошти сільської ради). Виграти можуть лише 2 проекти за умовами конкурсу. Фінансування з обласного бюджету передбачається до 350 тис. Грн.
Довго та гаряче обговорювалось питання прийняття в комунальну власність громади із власності громадської організації користувачів майна реорганізованого КСП «Кивачівське» приміщення колишньої колгоспної їдальні. Цей крок був ініційований громадою Кивачівки, оскільки люди давно ставлять питання про потребу в облаштуванні обрядової зали в селі. Але певним опозиційним особам прохання людей виявилось не до душі. Захищаючи власні інтереси, вони прагли протистояти цьому рішенню і закликали депутатів не голосувати за передачу їдальні громаді. Більшість депутатів схилилися до того, що думка жителів села має бути в пріоритеті. Крім того, всі розуміють, що приміщення потребує суттєвого ремонту, а кошти на нього сільська рада має право спрямовувати лише тоді, коли воно стане комунальною власністю. Крім того, частину приміщення займає підприємець. Тож попереду - врегулювання питання його діяльності, яке передбачає укладення договору оренди на приміщення та користування земельною ділянкою. 
Обширним і за кількістю, і за змістом був блок земельних питань. Його депутати теж затвердили в дискусіях, особливо, що стосувалося надання дозволів на виготовлення технічної документації  на невитребувані паї, котрі перебувають в обробітку ПрАТ « Зернопродукт МХП». Аргументом того, що базове в громаді господарство має певний пріоритет на ці земельні ділянки в Краснопілці, Миткові та Нараївці, є факт, що Зернопродукт у вигляді плати за землю та ПДФО дає більше 50% від загальної суми бюджетних надходжень ( це більше 16 млн грн в рік). В середньому з гектара землі Зернопродукт сплачує громаді 1800 грн і має найбільшу відсоткову ставку в оплаті за оренду землі - 12-14%. За що утримувати садочки, ФАПи, заклади культури, робити благоустрій, якщо роздати всі землі у власність одноосібникам, як пропонували деякі депутати, коли більшість одноосібників мінімізують податки, віддаючи свої землі в тіньову оренду? За що реалізовувати соціальні проекти, ремонтувати і будувати дороги, розвивати комунальне господарство? 
Більшість депутатів розуміють ситуацію, адже земля - це на сьогодні найбільший наповнювач сільського бюджету. Тож і з цього питання прийняли позитивне рішення.
В роботі сесії взяли участь депутат Гайсинської районної ради В. М. Долиняний та директор Гайсинської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» А.О.Січкар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора