КРАСНОПІЛЬСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Гайсинський район Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua
державні сайти України
 

ПРОТОКОЛ № 8  засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 05.04.2021 09:42
Кількість переглядів: 1041

Фото без опису

 

 

УКРАЇНА
КРАСНОПІЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ГАЙСИНСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

КОМІСІЯ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

23733 с.Краснопілка, Гайсинського району,   вул. Центральна, 10 Е , тел. 52-2-45

 

                                                  ПРОТОКОЛ № 8

 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

02  квітня  2021 року                                                                 с.Краснопілка             

 

Головував: голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, сільський голова– К.М.Романенко

Присутні: члени комісії з питань ТЕБ та НС( за списком) , начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Стрижавська Н.П.

1.Про запровадження на території Краснопільської ТГ Гайсинського району посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням.

СЛУХАЛИ: заступника сільського голови  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вдовика В.І.

Заступник сільського голови  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вдовик В.І. ознайомив присутніх із протоколом № 8 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 02 квітня 2021 року  та протоколом №6 позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 02 квітня 2021 року і  наголосив на безумовному виконанні  вимог даного протоколу.

     Головний  лікар КНП „Гайсинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги Гайсинської міської ради” Кацан Т.М. та головний лікар КНП «Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської міської ради» Кохан І.В., які проінформували присутніх про різке погіршення епідемічної ситуації із захворюваністю на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом  SARS-CoV-2 на території району та значно важчий перебіг хвороби пацієнтів. Також наголосили на проведенні профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

   За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

               

1. Інформацію головного  лікаря КНП „Гайсинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги Гайсинської міської ради” Кацан Т.М., головного лікаря КНП «Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської міської ради» Кохана І.В. взяти до уваги щодо запровадження на території Краснопільської ТГ Гайсинського району посилених обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечення контролю за їх дотриманням, згідно з пунктом 3-5 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та впровадження жорсткого контролю за підприємствами, установами та організаціями, суб’єктами господарювання  щодо безумовного виконання протиепідемічних вимог на підвідомчих об’єктах.

   На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС розглянуто питання щодо встановлення на території Краснопільської територіальної громади:

 

2.1. Заборони з 00.00 годин 03 квітня до 00.00 годин 12 квітня
2021 року
:

проведення всіх масових розважальних  спортивних, рекламних та інших заходів, крім офіційних спортивних  заходів без участі глядачів;

проведення культурних  масових заходів;

приймання відвідувачів у концертних організаціях, кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури;

діяльності культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення;

 проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;

відвідування закладів освіти усіх типів та форм власності її здобувачами, в тому числі учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, крім здобувачів закладів дошкільної та спеціальної освіти.

 

Термін виконання: невідкладно

 

2.2. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, крім установ та закладів незалежно від форми власності, які надають фінансові, банківські та житлово-комунальні послуги, забезпечують охорону здоров’я, здійснюють продовольче забезпечення, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, забезпечують функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, установити для працівників режим дистанційної (віддаленої) роботи.

Термін виконання: невідкладно.

     2.3. Проводити інформаційно – роз’яснювальну роботу серед працівників закладів щодо неприпустимості недотримання правил особистого захисту (використання індивідуальних засобів захисту, дотримання соціальної дистанції, обмеження безпосередніх соціальних контактів) як на робочому місці так і в позаробочий час.

Термін виконання: невідкладно

 

 

2.4. Посилити заходи  контролю щодо дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, розважальних закладах громад.

У випадках виявлення порушень діяльності суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, тимчасово призупиняти їх діяльність до виправлення виявлених порушень, зокрема, у разі:

відсутності маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш як 1,5 метра, зокрема перед входом до приміщення закладу;

відсутності  забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

обслуговування покупців без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно;

відсутності забезпечення  централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни).

 

Термін виконання: невідкладно.

 

2.5. Забезпечити  суворий контроль за дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104) та прийнятих протокольних рішень місцевими комісіями з питань ТЕБ та НС.

 

Термін виконання: постійно.

 

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника  сільського голови Вдовика В.І.

 

                                                        

 

 Голова комісії з питань ТЕБ та НС                           К.М.Романенко

 

 Секретар комісії                                                        Т.А. Сидорчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора